Den beste kampsporten?

Det er ikke enkelt å si hva som er den beste kampsporten for enhver person, men man kan gjerne se på de forskjellige styrkene til de mest populære idrettene.

Taekwondo

Taekwondo er en koreansk kampsport som er meget utbredt i Norge. Man finner klubber over hele landet. Dette kan være en god inngang for de fleste unge, siden det er enkelt å komme inn, og fordi man gjerne treffer mange nye kjente. Kamper i Taekwondo gjennomføres simulerte, og helt til øverste nivå, er det mer fokus på koordinasjon, enn det er på effektivitet.

Europeissport-style-4k Boksing

Det finnes lange tradisjoner for boksing i Norge, og sporten er fortsatt populær. Her går det gjerne mer hardhendt til verks
, men sporten er bundet av mange regler, som gjør at hovedfokus, også her, ligger på teknikk mer enn det ligger på faktisk kampkunst. Det man kan lære i boksing er likevel to viktige ting. Man lærer et godt fotarbeid, og man lærer at et godt slag begynner i tåa, for så å vokse seg stort på vei til neven. Forøvrig er en boksekamp en øvelse i utholdenhet, og man får god kondisjon, før man er en god bokser.

Retninger innen MMA

MMA er ikke en kampsport i seg selv, men om man ser til foreninger som trener for kamper innen regelverket for MMA, så vil man finne folk som kan sloss for å vinne, og som i realiteten bedriver krigens kunst. De forskjellige utøverne kombinerer forskjellige stilretninger, for å oppnå en effektiv kombinasjon av bryting, boksing, og sparking. Kampsporter som utmerker seg for å være dugelige for å delta i regulerte konkurranser i MMA, er thai-boksing, kick-boksing, kinesisk boksing og krav maga, men folk som er gode i judo og gresk-romersk bryting har også prestert godt i ringen. Om man er ute etter en effektiv form for selvforsvar, bør man se på hva som foregår i en MMA-kamp.