Fordelen med allidrett

Vi er alle gode til forskjellige ting, og en del av det å vokse opp, og en viktig del av det å leve, er å finne ut av hva man er god til. Dette betyr at man må prøve mange forskjellige ting. Man skal ikke være redd for å prøve nye ting.

Derfor er allidrett for barn, en god måte å gi barnet muligheten til å prøve mange forskjellige ting, i trygge omgivelser. Det er noe som kan gi god ballast for senere i livet. Sjansen for at man finner noe som man liker, eller at man finner noe som man er god til, er også overhengende.

Ett variert opplegg

Derfor bør tilbudet i allidrett være så variert som mulig, slik at barnet ikke kun blir kjent med de idrettene som blir tilbudt som spesialisering av det lokale idrettslaget, men at barnet får en utvidet kjennskap achildren-613196_960_720v hvilke muligheter som finnes i den større verden.

Det betyr ikke at man bør underkommunisere idretter som passer godt inn i norske omgivelser, enten om det er av kulturell, eller av miljømessige årsaker. Uteidretter, slik som skigåing eller orientering, er både nyttige og viktige bestanddeler av det å kunne omgås med den norske naturen.

Man bør derfor legge opp til at instruksjonene passer med årstidene, og at man underviser i opplegg, som både passer inne i hallen, så vel som ute i naturen. Et besøk i svømmehallen er heller ikke å forakte.

Det viktigste er at man ikke glemmer at det skal være gøy. Mestringsfølelse er et viktig element, men ikke alle kan mestre alt. Det er derfor også viktig å dyrke frem et godt samhold, og godt samarbeid, barna imellom. Når man samtidig varierer utfordringene, og introduserer barna for nye utfordringer, så vil det gjerne bli slik, at de også selv innser at folk er gode til forskjellige ting.