Gode leker for allidrett

Allidrett er en vanlig måte for barn å komme i kontakt med sitt lokale idrettslag på, for å finne ut hva idrettslaget har å tilby, og for å finne ut hva de selv har lyst til å drive med. Kanskje finner de også nye venner, eller lærer seg å omgås folk utenfor den vante settingen i skolen.

I tillegg til å være en introduksjo77af31n til idrett, er det også viktig at tilbudet er gøy og gir barna glede. Derfor kan det ikke alltid være hardkjør. En vanlig økt bør likevel begynne med at man varmer opp, og at man gjør noen enkle styrkeøvelser som en del av den senere oppvarmingen. Dette er et viktig element, fordi deler av målsetningen også er å lære barna hvordan man driver med idrett, uten at man utsetter seg for unødig risiko for skader og slitasje, og at man sørger for at de holder kroppen i form helt til den siste del av livet.

Når løping i kombinasjon med forskjellige andre øvelser er gjennomført, kan lek og idrett begynne. Her finnes det mange populære sporter, som alltid er en hit i gymtimen. Gjerne kan man gjennomføre leker som krever mange deltakere for å gjennomføres. Innebandy er en sikker vinner, og det samme gjelder for kanonball, brennball og innefotball. Dette er lagidretter som ikke har en høy terskel for deltakelse, og hvor alle kan være med uten at de føler seg for dårlige. Mer avanserte idretter, som volleyball, basket, eller bordtennis, krever en del øvelse før man får det til, og selv om disse bør prøves ut, så kan det ofte bli for vanskelig for de yngste. Andre gode øvelser for de yngste, kan være elementer fra friidretten, som lengdehopp, høydehopp og sprint, mens deler av pensum fra turning også byr på seg. Å hoppe hest, eller å balansere over bom kan være en god begynnelse.