Naturen som treningsstudio

Den norske naturen tilbyr en fremragende bakgrunn, og et fremragende underlag for å drive med idrett og fysisk fostring og aktivitet. Det finnes ikke mange andre folk i verden som har en like enkel og god tilgang på naturen, skogene og fjellheimen, slik vi har det i Norge.download-50

Samtidig trekkes likevel flere og flere nordmenn inn i en utenlandsk, kommodifisert form for trening som må foregå på treningsstudio. Ikke bare er dette å kaste vekk penger som man kunne brukt på noe annet, det er også tapet av en vakker naturopplevelse, i bytte mot å omgi seg av et sterilt kontorlandskap, også på fritiden.

Rekreasjon og idrett er noe som skal skape et avbrekk i hverdagens slit og strev, og det er derfor også viktig å oppleve noe som er en kontrast til det daglige arbeidslivet. Da er det en bedre form for trening, å kaste litt niste i sekken, og å legge ut på en skogstur som tar noen timer.

Den som ønsker mer organiserte former for aktivitet i naturen har også flere muligheter for å gjøre dette sammen med andre. Det finnes både turforeninger, så vel som orienteringslag, som inviterer til sosial trening og aktivitet. På vinterstid kan man delta i en skiforening, og være med på turer på det viset.

Den som setter pris på å gjøre noe mer, sammen med andre, eller alene, kan også kontakte både Turistforeningen, eller sette seg i kontakt med Norges Jeger og Fiskerforbund. Med Turistforeningen kan man bli med på gruppeturer, eller man kan bruke foreningens hytter til turer på egen hånd, eller med venner og kjente. Hos Jeger og Fiskerforbundet kan man informere seg om mulighetene for jakt og fiske, og man kan delta på treningsleirer, kurs og får tips om hvilke aktiviteter som byr seg der hvor man bor.