Populære idrettsgrener i Valdres, Norge

Alle som elsker langrenn, snowboard eller slalåm er nok godt kjent med Valdres. Liker du langrenn, kan du her nyte cirka 1500 meter med nydelige preparerte skiløyper. Her er det bare å pakke sekken og legge ut på en lengre eller kortere skitur, og bare nyte den fantastiske naturen. Liker du slalåm eller snowboard? Ja, da bør du sette kursen mot Valdres Alpinsenter. Her bys det på fantastiske muligheter for snowboardere og freestylere, samt en rekke familievennlige løyper. Enten du liker å stå på ski for rekreasjon eller trening, står mulighetene i kø for deg i Valdres.

shutterstock_66654694Klatring og enestående utsikt

Valdres byr på fantastiske klatremuligheter for både erfarne og nybegynnere. Her kan du være med på alt fra guidede toppturer til klatreklasser, og turene går til mange av de høyeste toppene i Jotunheimen. For alle som liker klatring har Valdres spennende muligheter med klatrefelt som er tilrettelagt for klatrere, i tillegg til buldrevegger og klatrevegger. Vil du også få med enestående utsikt på kjøpet, er valget klart – Synhorn Via Ferrata vil gi deg den absolutte opplevelsen med nydelig utsikt over de to innsjøene Bygdin og Vinstre. På flyvaldres.no kan du sjekke ut flere av Valdres mange aktiviteter og idretter som garantert vil by på moro og spenning.

Kano, kajakk og rafting

Valdres kan skilte med en rekke vakre fjorder, fjellvann, innsjøer og elver. Spesielt kajakk og rafting er derfor blitt meget populært. Her kan du bli med på nybegynnerkurs eller sette utfor elver som Etna i Etnedalen, hvor selv den mest erfarne kajakkpadler vil skjelve litt ekstra i bena. Når det kommer til rafting, er nok Sjoa kjent for mange. Flere tusener blir med på arrangerte rafting-turer til Sjoa hver sommer, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor! Her vil du få en frisk og oppkvikkende adrenalinopplevelse gjennom nervepirrende stryk og smale juv. Som du skjønner, er Valdres som et rent eventyr når det kommer til sport, aktiviteter og naturopplevelser!